Make-up Tips en Trics

Mooie make-up heeft een natuurlijke uitstraling

 

Er zijn genoeg tips en trucs te vinden over make-up op internet, maar iedere huid reageert anders en niet alle producten zullen geschikt zijn voor uw huid. Om te voorkomen dat u een dure miskoop doet, vraag om een proefje. De verkoopster kan u hierbij assisteren nadat zij uw huidtype heeft vastgesteld.

Als u make-up wilt proberen in een winkel, test dit om hygiënische redenen niet direct op de ogen of lippen. Gebruik hiervoor de achterkant van uw hand.

 

Foundation

Als u een foundation wilt kopen, kunt u de kleur het beste testen op uw kaaklijn. Vraag hiervoor hulp van de verkoopmedewerkster. Vraag om een spiegel en gebruik het daglicht om vast te stellen of het inderdaad uw kleur is. Let op dat in de zomer doorgaans een iets donkere tint gebruikt kan worden.

Als u uw kleur foundation niet kunt vinden, kies dan voor twee kleuren en meng deze. In de zomer gebruikt u iets meer van de donkere tint en in de winter meer van de lichtere tint. Het is een investering, maar u doet er langer mee.

Mocht u een foundation hebben die zwaar aanvoelt op de huid, kunt u de foundation ook vermengen met een moisturizer. Dit geeft een natuurlijkere gevoel en afwerking.

Als u een droge huid heeft, gebruik eerst een vochtinbrengende crème alvorens de foundation aan te brengen. Dat zal een prettiger gevoel op de huid geven.

Gebruik kwasten met synthetische vezels (hard) voor vloeibare/ crème producten en kwasten met synthetische haren (zacht) voor poeders/ pigmenten.

 

Lipstick

Als u uw lippen wilt omlijnen met een lippotlood, trek een lijn op liplijn voor een natuurlijker resultaat. Gebruik een kleur gelijk aan uw lipkleur of lippenstiftkleur, niet donkerder.

Om te voorkomen dat u lippenstift op uw tanden krijgt, kunt u na het aanbrengen van de lippenstift in een tissue happen.

Als u rimpels rondom uw mond heeft, probeer harde lipsticks en kleuren te vermijden. Dit om te voorkomen dat u een “zuinig” mondje krijgt.

 

Mascara

Nooit met de mascaraborstel in de houder ‘pompen’, hierdoor komt er veel lucht en bacteriën bij de substantie en de mascara zal sneller uitdrogen.

Als u de mascara aanbrengt, zet het goed aan bij de wimperaanzet. Dit creëert optisch meer volume.

Breng een extra laag mascara aan op de buitenste wimpers voor een verlengd resultaat en het laat de ogen optisch verder uit elkaar staan.

Gebruik weinig tot geen mascara op de onderste wimpers voor een natuurlijkere look.

Als u een nieuwe mascara wilt gebruiken, is de substantie vaak iets te vloeibaar. Laat de eerste laag iets langer drogen voordat u de tweede laag aanbrengt anders haalt u de eerste laag eraf of vormen zich klonten op de wimpers.

Als u een mascara koopt, vraag uzelf eerst af wat de mascara voor uw wimpers moet doen. U kunt uit verschillende soorten kiezen: kleur, krul, verlengend (met synthetische vezels), verzorgend, volume (met was en siliconen), definiëren van de wimpers en mascara’s met een combinaties van deze eigenschappen.

Als u uw wimpers een mooie ‘lift’ wilt geven, gebruik dan een wimperkrultang. Pas na gebruik van de krultang mascara aanbrengen, anders kunnen uw wimpers op de tang achterblijven in plaats van op uw oogleden. Plaats de wimperkrultang voorzichtig iets verder dan de wimperaanzet, zorg dat alle wimpers tussen de rubberen plaatjes passen. Knijp stevig en houd vast voor 5 seconden. Plaats de tang steeds verder op de wimpers tot dat u bij de wimperuiteinden bent. Breng dan pas de mascara aan. U kunt de wimperkrultang ook even verwarmen met een föhn voordat u het gaat gebruiken.

Als de mascara raar ruikt of het is 6 maanden oud (ook al heeft u het maar één keer geopend), dan is het tijd voor een nieuw mascara.

 

Reinigen

Als u dagelijks gebruik maakt van make up is het wenselijk om ook dagelijks uw gezicht te reinigen. Probeer niet te bezuinigen op huidverzorgingsproducten.

Vergeet niet om na het reinigen uw gezicht in te smeren met een verzorgende crème. Het lijk soms extra werk maar uiteindelijk heeft u er op de langere termijn profijt van.

Maak iedere week de kwasten schoon die gebruikt worden om make up aan te brengen, Dit om hygiënische redenen. De vezelkwasten wat vaker omdat die sneller bacteriën zullen opnemen.

Voor het schoonmaken van de kwasten kunt u dure kwastenreinigers gebruiken, maar een zeepvrije wasemulsie of babyshampoo werkt net zo goed. Als u de kwasten heeft gewassen kunt u nog een desinfecterende spray gebruiken (deze eigenschap zit vaak wel in de duurdere reinigers). Leg de kwasten altijd liggend te drogen (desnoods op een handdoek).

Zorg ervoor dat u de kwasten met de haren naar beneden wast. Anders komt er water en zeep bij de lijm en zal langzaam oplossen waardoor uw kwastharen zullen uitvallen.

 

Oude make up

Als u make up bezit wat de houdbaarheidsdatum heeft gepasseerd, kunt u dit ook gebruiken om kleine meisjes of jongens heel bij te maken. Teken een gezicht op een papier, gebruik een laken als onderlegger (want er zal wel geknoeid worden) en laat ze het gezicht “inkleuren” met de make up. Tip: houd poetsdoekjes in de buurt.

 

 

make-up tips

Als u uw make up heeft aangebracht, kijk altijd even in het daglicht na of u nog eventueel iets moet bijwerken.


 

 

make-up_tip

Heeft u een foundation die zwaar aanvoelt op de huid, dan kunt u de foundation ook vermengen met een moisturizer.

Dit geeft een natuurlijk gevoel en afwerking.

 


 

 

make-up tip

Gebruik kwasten met synthetische haren (zacht) voor poeders/ pigmenten.


 

 

make-up tip


Als u uw lippen wilt omlijnen met een lippotlood, trek de lijn dan op de liplijn voor een natuurlijker resultaat.


 

 

make-up tip mascara

Zet de mascara goed aan bij de wimperaanzet voor meer optisch volume


 

 

 

make-up tip mascara

Nooit met de mascaraborstel in de houder ‘pompen’, hierdoor droogt mascara uit.


 

 

 

make-up tip mascara

Breng de mascara in laagjes aan, dit voorkomt klonteren.


 

 

 

 

 

 

Effie Trinket make-up les. Niet echt een make-up om zelf te dragen. Wel fantastisch om te zien hoe de actrice uit de Hongerspelen is opgemaakt.

 


'Neytiri 'Avatar make-up